faq

Algemeen

Wat voor instelling is TAMI?

TAMI is een stichting met als doel om een alternatief te bieden voor de rechtspraak. Het verzoek om dit instituut op te richten komt vanuit de bedrijven in de technologie, de gemeente Eindhoven, Brainport Development en advocaten die voor technologiebedrijven optreden.

TAMI is een initiatief van Brainport TechLaw, een platform waar technologie en recht samenkomen. Ondernemen en innoveren betekent ook dat je conflicten kunt krijgen. Bijvoorbeeld met een partner, leverancier of concurrent. Soms is een externe partij nodig om een conflict op te lossen. Procederen voor een rechter vraagt een enorme investering in zowel tijd als middelen. De vereniging Brainport TechLaw heeft zich daarom ingezet voor de oprichting van dit geschilleninstituut, gebaseerd op arbitrage en mediation: een onafhankelijk, onpartijdig, deskundig, snel, kostenefficiƫnt en vertrouwelijk alternatief voor de rechter.

Het instituut staat volledig los van het kenniscentrum Brainport TechLaw en heeft een onafhankelijk bestuur en secretariaat.

Wie maken deel uit van het bestuur?

In het bestuur van TAMI zijn personen uit het bedrijfsleven de advocatuur en de wetenschap vertegenwoordigd, die over een ruime ervaring op het gebied van arbitrage beschikken. Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter: mr. J. van Luyck
Secretaris: mr. J. van der Wijst
Penningmeester: mr. J.P.A. Bloemen

Waar vind ik het Arbitragereglement ?

Het arbitragereglement kunt u kosteloos opvragen bij het secretariaat. U kunt het arbitragereglement ook downloaden.