Frank de Groof


Eigenaar/oprichter EventBridge
interview

“Ik focus op het voorkomen van een probleem. Mijn insteek is om te blijven praten en blijven aangeven dat je alles doet vanuit de beste intenties en bij voorkeur vanuit een gemeenschappelijk doel. Als dat écht geloofwaardig is, dan kun je een probleem voorkomen.

Laagdrempelig

Voor mij is bij het inschakelen van een partij om te helpen bij een geschil, of liever gezegd een onenigheid, vooral laagdrempeligheid van belang. Laagdrempelig betekent ook lagere kosten. Bij mediation deel je de kosten in plaats van ieder de kosten voor een eigen advocaat. Een advocaat betekent voor mij verschillen opzoeken in plaats van overeenkomsten opzoeken. Ik doe het graag anders dan de Amerikaanse manier!

Vertrouwen

Je moet dan wel genegen zijn om samen één partij te zoeken. Vertrouwen is hierbij heel belangrijk. Partijen moeten tot dezelfde conclusie komen. Maar ik merk dat zakelijke mediation niet erg bekend is, ondernemers weten vaak niet dat het bestaat. Terwijl het in veel gevallen een hele goede oplossing is.

Niet openbaar en tijd efficiënt

Problemen wil je verborgen houden. Ondernemers praten hier onderling niet graag over. Ook dan is mediation een oplossing, want de informatie is niet openbaar. Je hebt met een eigen bedrijf ook al genoeg aan je hoofd, je wil iemand die je aan de hand neemt. Eigenlijk wil je zelfs het liefste iemand die je probleem overneemt, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent. Dan schakel je iemand in die geloofwaardig en onpartijdig is, een neutrale bemiddelaar. Dit instituut is dan ook nog gespecialiseerd in techniek, waardoor je een stuk gemakkelijker met elkaar kunt praten.”

Over Frank

Frank heeft een aantal jaren als sales engineer gewerkt, onder andere in de transport industrie. Ook is hij mede-eigenaar geweest van een bedrijf in rook en warmte afvoer- en ventilatiesystemen.  In 2011 heeft hij EventBridge opgericht. Met dit innovatieve bedrijf maakt hij mobiele voetgangersbruggen mogelijk op bijvoorbeeld festivalterreinen, waar traffic flow en veiligheid belangrijk zijn. Door het ontwerp zijn de mobiele bruggen minder kostbaar en bijzonder snel op te bouwen.

Tip van Frank

  • Probeer er samen uit te komen, daar wordt de relatie tussen de partijen alleen maar sterker van. Als je naar een advocaat gaat, kijk je wie er aan welke kant van de muur gelijk heeft. Bij mediation zorg je dat je muur afbreekt. Zo kun je je als ondernemer met positieve dingen bezighouden!